2022-02-16
Közúti kezesség biztosítás fuvarozók számára 2022.05.21-től

2022.05.21-től a 3,5 tonna össztömegű járművel dolgozó árufuvarozóknak is rendelkezniük kell vagyoni biztosítékkal tevékenységük végzéséhez! Vagyoni biztosíték lehet meghatározott összegű – pénzügyi intézménynél lekötött és elkülönített – pénzösszeg, pénzügyi intézmény által vállalt kezesség, garanciaszerződés, vagy biztosítóintézettel kötött felelősségbiztosítás. A vagyoni biztosítékra vonatkozó szerződést legalább egy évi időtartamra kell megkötni. Kezesi biztosítás megkötésével eleget tehet a jogszabályi kötelezettségnek!

2020-06-09
Ha nem kerülne pénzbe, nem fogadna gyakrabban ügyvédet?

Nagyon sok esetben csak azért nem visszük végig a vitás ügyeinket, mert macerás az eljárás és többe kerül az ügyvéd, mint a vitatott összeg. Akinek azonban jogvédelem biztosítása van, az nem hagyja magát átverni! 

2021-02-18
Tisztázzuk: kinek melyik biztosítást kell megkötni? – CMR alapok

Kinek kell megkötnie a biztosítást? És melyiket?  Szinte minden áru sokszereplős folyamaton megy keresztül, míg a gyártóhelyről eljut a boltok valós, vagy a webáruházak virtuális polcaira. Ennek megfelelően a szállítmányozás során fellépő kockázatokat és árukárokat is rengeteg szempontból lehet vizsgálni.

2020-03-20
Kinek kell megkötnie a fuvarbiztosítást?

Szinte minden áru sokszereplős folyamaton megy keresztül, míg a gyártóhelyről eljut a boltok valós, vagy a webáruházak virtuális  polcaira.  Ennek megfelelően az szállítmányozás során fellépő kockázatokat és  árukárokat is rengeteg szempontból lehet vizsgálni.

2019-10-31
Környezetszennyezési felelősségbiztosítás

Ha a fuvarozó hibájából a rakomány kijut a környezetbe és ezzel környezetszennyezési kárt okoz, azért a fuvarozó lesz felelős. Erre a kockázatra azonban sem a CMR, sem a Belfőöldi fuvarozói felelősségbiztosítás, sem a kötelező gépjármű ffelelősségbiztosítás nem térít. A környezetszennyezéssel okozott károkat. csak erre a kockázatra vonatkozó egyedi biztosítással fedezhetjük.  Különösen fontos erre a kockázatra is gondolni,, ha a szállított áruk között veszélyes anyagok is előfordulnak.

2015-08-19
Növekvő bírságok Németországban

Módosítottak néhány, a teherfuvarozásra vonatkozó törvényt Németországban, ennek következtében pedig egyes vétségeknél magasabb bírságra számíthatnak a kamionosok. 2015. augusztus 1-jétől például a Közlekedési Minisztérium magasabb büntetést szabhat ki a kabotázs-szabályok be nem tartásáért.

2014-05-30
Nagy útjavításokra kell számítani az autópályákon: itt a lista

Az elmúlt hetekben a szakemberek már elvégezték az M3-as gyorsforgalmi út emődi, gödöllői, illetve káli autópálya mérnökséghez tartozó szakaszain a szükségessé vált beavatkozásokat. Az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán várhatóan május 27. és 30. között kell munkavégzésre számítaniuk a közlekedőknek.

2013-01-31
Az Aim Biztosító engedélye visszavonásra került

A PSZÁF 2013. január 25-én kelt határozatában visszavonta az AIM Általános Biztosító Zrt. alapítási és tevékenységi engedélyeit, valamint 2013. január 28-ai kezdettel elrendelte az intézmény végelszámolását.

2012-06-05
Csalók fuvarozók nevében lopják az árut!

Sajnálatos módon az utóbbi időben előfordult, hogy egy csaló úgy kötött biztosítást, hogy kiadta magát egy fuvarozó cég képviselőjének és hamisított okiratokat mutatott be. A megbízót megtévesztve a rábízott árut eltulajdonította, ezzel a tisztességesen tevékenykedő cég hírnevét rontva és őket bűncselekmény gyanújába keverve.

2012-01-24
Változó kezesi szabályok

A hatályos rendeletben hivatkozott 1071/2009/EK rendelet alapján a fuvarozói vállalkozásnak - az üzletmenet zavartalan fenntartásához - 1 db gépjármű esetében 9.000 € és minden további gépjármű esetében 5.000 €-nak megfelelő tőkeerővel /tartalékkal kell rendelkeznie!

2011-11-03
Tehergépkocsik kötelezője 2012

biztositasvalaszto.hu oldalunkon végzett díjszámítások szerint idei évben a 12t teherbírást meghaladó gépjárművek és nyerges vontatók esetében, a legkedvezőbb tarifális díjakat a Wabard Biztosító hírdette. Ha azonban nemzetközi árufuvarozász is véheznek, már a KÖBE Biztosító ugrik az első helyre.

2011-12-16
Magyar kamionsofőr - Hitt a navigációnak

A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap internetes kiadásának szerda esti beszámolója szerint a gépkocsivezető olívaolajat szállított volna a minőségi - és meglehetősen drága - termékeiről ismert Waitrose brit szupermarket-hálózat colchesteri üzletébe...

2022-02-16
3,5 tonnással dolgozó árufuvarozók figyelem!
A 3,5 tonnás megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművel díj ellenében végzett közúti árutovábbítási tevékenységet 2022.05.21-től közúti árutovábbítási engedély meglétéhez kötik!
2020-05-14
5 példa a CMR kárrendezésre – tippek, hol érdemes résen lenni

A CMR biztosítást a nemzetközi fuvarozók részére kivétel nélkül mindegyik speditőr előírja és a megbízó partnerek is túlnyomó részt előírják, mondhatni tehát, hogy kötelező. Nincs azonban mindenki tökéletesen tisztában azzal, hogy az „árukár” biztosítás milyen káreseményekre vonatkozik és melyek nincsenek a CMR biztosítás alapján fedezetben.

2020-03-20
Covid-19: Áru-, és személyforgalom Magyarországra

Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbi cikkben szeretnénk Önöknek naprakész tájékoztatást nyújtani az Ausztria-Magyarország viszonylatban használható határátkelőhelyekről áru- és személyforgalom vonatkozásában.

2018-01-28
Colonnade új szereplő a szállítmánybiztosításban

A Colonnade Biztosító új szereplőként lép be a hazai szállítmánybiztosítási piacra. Mégis komoly tapasztalatokkal rendlekező biztosítóról beszélhetünk, hszen korábban a QBE és az AIG biztosítók neve is ismert volt a fuvarozói üzletágban. A Colonnade Biztosító pedig előbbi két társaság összeolvasztásával jött létre.   

2015-10-08
Csődbe ment a biztosítód? Így szabadulj meg tőle!

A Parlament által sürgősséggel elfogadott törvénymódosítás szerint ugyanis mától mindenki azonnal búcsút mondhat biztosítójának, ha annak működési engedélyét bevonták – áll a Biztosítás.HU internetes alkusz közleményében.

2014-10-09
Mi a kabotázs?

A kabotázs fuvarozás külföldön végzett nem nemzetközi fuvarozás (külföldi, országhatáron belüli  fuvarozás).

2014-02-26
Szigorodik az ügyvezetők felelőssége

2014 március 15-től új szabályként lép érvénybe, hogy a vezetők az általa képviselt jogi személlyel egyetemleges felel a harmadik személyeknek okozott károkért, ha a károkozásért a károsúlt szerint személyi felelősség terheli.

2012-09-19
Sokkal drágább lesz a közúti fuvarozás

Az elmúlt hónapok teljes csendjét követően az múlt héten és azóta folyamatosan szinte egymást érik a 2013-tól bevezetendő elektronikus útdíj szedési rendszerrel kapcsolatos hírek, hivatalos közlemények, tájékoztatók. Az állam részéről a Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik az ügy...

2012-02-27
CMR Biztosítás megkötése

Díjszámítás, biztosítóválasztás
Adatlap kitöltése
Kiküldjük önnek a kiválasztott biztosítás ajánlati dokumentációját.

2011-12-01
Gépjármű átírási illeték 2012

A kormány az intézkedéstől 2012. évre 45 milliárd forint bevételt remél, az eddigi 33,6 milliárdhoz képest, ami több mint 30%-os növekedés.

2011-10-14
Durván drágul a kötelező

A kotelezo.hu szakportál álláspontja szerint mindez alapvetően felforgatja majd az autós biztosítás piacát, mivel az átlagdíj a tavalyi nagyon alacsony díjszintet figyelembe véve is átlagosan több mint ötezer forinttal emelkedne. A megnövekedett díjakat látva a tavalyi szintnél több autós kalkulál majd díjat, megpróbálva valamennyit megspórolni az új adón.

2014-11-14
Általános kgfb díjnövekedés a biztosítóknál!

Az év vége közeledtével ismét aktuálissá vált a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. Különösen igaz ez idén a tehergépjármű üzembentartók részére, mert eddigi tapasztalataink szerint a biztosítók többnyire emelik a díjaikat kisebb-nagyobb mértékben.